Subnavigatie

X

Stemmingmakerij en volksophitsing zijn een verdienmodel

Complottheorieën, nepnieuws, desinformatie, censuur, ophef, populisme… allemaal verschijnselen die zich vooral in de Verenigde Staten voordeden. Uiteraard speelde dit ook wel in Nederland, maar de laatste jaren lijkt het alsof we het steeds frequenter zien. Waar dit normaalgesproken op de achtergrond bleef en weinig aandacht kreeg, hebben een aantal personen en partijen het verworven tot een verdienmodel. In de VS was dit al lang een verdienmodel. Neem bijvoorbeeld Alex Jones, die miljoenen dollars verdiende aan bangmakerij over zogenaamde samenzweringen en de ‘gevaarlijke overheid’. Stemmingmakerij en volksophitsing lijken een permanent onderdeel van onze samenleving te zijn geworden, en het is een verdienmodel geworden.

Een grote rode doneerknop knippert boven aan de website van een anonieme blog dat zich voordoet als onafhankelijke en legitieme nieuwsbron. Clickbait koppen met dreigende foto’s van artikelen staren mij. Volgens de website zou er een grote samenzwering plaatsvinden tegen ‘het volk’: The Great Reset. Als we niets doen, gaan we er allemaal aan. Althans, we worden zogenaamd onderworpen aan een globalistische en vooral communistische dictatuur. Alles staat in verbinding met elkaar: De coronapandemie, het World Economic Forum, de stikstofcrisis, de klimaatcrisis… en allemaal wordt het uitgevoerd door een geheim netwerk van pedofielen en mensen die op ritueel satanistische wijze kinderen misbruiken en babybloed drinken. Althans, als je de website mag geloven. Aan het einde van het artikel wordt nog even vermeld dat je moet doneren, want ze worden overal gecensureerd. Ze worden gecensureerd door de gevaarlijke overheid dat een controle staat in wording is, en door de neomarxistische sociale media die hun verbannen van hun platforms. Het is dus écht belangrijk dat je doneert!

Na het lezen van het artikel, is het tijd om Twitter te openen. #GreatReset, #boerenprotest #vaccinatieschade #schwabinet #dictatuur zijn weer trending. Bepaalde politici hebben weer getweet dat er zogenaamd miljoenen mensen dood zouden gaan aan coronavaccinaties. De bron? Precies zo’n website dat ik net bezocht, dan moet het dus wel waar zijn! Volgens deze politici moeten we in opstand komen, in verzet. We dienen zelfs het hele democratische en rechtsstatelijke systeem omver te werpen om ruimte te maken voor een nieuw systeem. Wanneer de verkiezingen er weer aankomen, is makkelijk te voorspellen welke woorden zij zullen gebruiken: ‘dit zijn misschien de laatste verkiezingen ooit’, ‘het is nu of nooit, hierna is alles verloren’, ‘het is een eindstrijd en we zitten in de laatste fase’. Volgens deze politici gaat ons landje helemaal naar de kloten door ‘omvolking’, worden we gestaag over genomen door een globalistische elite, bevinden we ons in een cultuuroorlog, en zitten we op het randje van een burgeroorlog. Stem dus vooral op ons, maar vergeet vooral niet om lid te worden, al onze boeken te kopen, en te DONEREN!

Dat er mensen in onze samenleving zijn die gevoelig zijn voor deze ophitsing en stemmingmakerij, blijkt wel uit het feit dat een bepaald slag volk hier hun beroep van hebben gemaakt. Donaties binnen harken voor rechtszaken die al van te voren verloren zijn, blijkt een goed verdienmodel te zijn. Ik las dat je er zelfs grote lappen grond mee kan financieren in Spanje. Als je geen interesse hebt in een lap grond dan kun je ook altijd een blogje of internet show beginnen en bedelen voor donaties. Dan plaats je een grote DONEER knop op je website en kun je ook nog wat bijverdienen met de verkoop van shirtjes en vlaggen. Wil je echter niet werken voor je geld dan stel ik voor dat je een politieke beweging begint. Dat is in het begin even zwoegen, maar zodra je een zetel in de Tweede Kamer hebt bemachtigd, ben je tot niemand meer verplicht ook maar een mouw uit te steken. Je hoeft alleen maar eens in de zoveel week je gezicht te laten zien en een LEGENDARISCHE speech te houden dat het hele COMPLOT ONTMASKERT! En je gebruikt de publiciteit, die je hebt verkregen door het creëren van ophef, nog even om jouw nieuwe boek aan te kondigen. Deze kun je alvast voorbestellen voor € 21,95. Voor een kleine € 88,- meer schrijf je er zelfs een persoonlijke boodschap in. Deze inkomsten geef je natuurlijk niet op, want dat gaat niemand aan. Intussen hark je ook nog eens ongeveer € 110.938,- per jaar aan schadeloosstelling binnen. In de vrije tijd die je hebt, ga je door het land reizen met een karavaan, demonstraties bezoeken en fascistische lezingen geven, want de stroom van donaties en ledengeld moet wel blijven komen. Heb ik je eigenlijk al gevraagd om te doneren?

Terwijl er dagelijks mensen bij de voedselbank lopen, en aan het einde van hun geld een stukje maand overhouden. Terwijl sommige boeren zich terecht zorgen maken over hun toekomst. Terwijl jonge mensen geen leuke starterswoning kunnen vinden. Zoekt een bepaald slag volk een manier om het gevoel van onvrede van deze mensen uit te buiten, en die hebben ze gevonden. De mensen die worden uitgebuit, hebben het alleen (nog) niet door. Ze vinden van zichzelf dat ze ‘wakker’ zijn en hun ‘gezond verstand’ gebruiken. In werkelijkheid zijn ze misleidt en bedrogen, en worden ze opgehitst door demagogen en narcisten die hun eigen belang dienen. Dat is dus niet de schuld van de mensen die worden uitgebuit: zij zijn het slachtoffer van de demagoog en de narcist. Ze hebben niet door dat ze onderdeel uitmaken van een verdienmodel: Stemmingmakerij en volksophitsing. DONEER NU!

Dit vind je misschien ook leuk

Reacties

Laat een Reageren

Je kan deze gebruiken HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>