Subnavigatie

X

Inzetten van kinderen in de politiek is kindermisbruik

Foto: Klimaatstaking | © NiklasPntk

Greta Thunberg is het gezicht achter de ‘groene’ lobby dat zich wereldwijd inzet voor het klimaat. In werkelijkheid is Greta Thunberg vooral een pion in een veel groter politiek spel. In België voert 17-jarige Anuna De Wever de tieners aan in de stakingen, en onlangs kreeg de 12-jarige Nederlander Lars Westra landelijke bekendheid, als “de gezalfde“, nadat PVV-er Marjolein Faber zich uitsprak tegen de inzet van kinderen in politieke kwesties. Het inzetten van kinderen in de politiek is kindermisbruik.

Iedereen is het eens dat kinderen een zorgloze en vooral veilige jeugd verdienen. Vooral in de onzekere tienerjaren waarbij het kind zijn of haar eigen identiteit ontwikkelt: de pubertijd. Kinderen horen niet op straat te staan demonstreren of de druk van de media te ervaren door landelijke, of zelfs wereldwijde, bekendheid. Kinderen horen, zoals Faber aangaf, te genieten van het leven, lekker voetballen en later achter de meiden of jongens aan.

Het gebruiken van kinderen voor politieke doeleinden is overigens niet nieuw. Er was al eerder een soort klimaatkind ingezet om politieke veranderingen door de drukken. Severn Cullis-Suzuki was 9 jaar toen ze een toespraak voor de VN hield. Misschien gaat de vergelijking niet helemaal op, maar ook de nazi’s gebruikten kinderen op posters en de Sovjets gebruikten tieners, zoals Pavlik Morozov, als rolmodellen voor kinderen. Puur historisch bekeken, worden kinderen wel vaker als pionnen ingezet om een politieke agenda aan te voeren.

Kindermisbruik

Het inzetten van kinderen in de politiek is kindermisbruik. Juist door ze uit school te houden met ‘klimaatstakingen’, ontnemen we deze kinderen hun toekomst. Een goede kwalificatie is namelijk zeer belangrijk in onze maatschappij. De kinderen die de straat opgaan, leren enkel hoe ze activist worden. Terwijl de meeste oplossingen uit het onderwijs voortkomen en niet door activisten die op straat staan te schreeuwen. Bij een demonstratie leren kinderen niet hun talenten te ontwikkelen en in te zetten. Het is niet voor niets dat we een leerplicht hebben. Iedereen verdient een gelijke startpositie, door kinderen uit school te houden met een klimaatstaking, verliezen deze kinderen hun startpositie.

Daarnaast worden kinderen geïndoctrineerd met maar één boodschap: de aarde gaat eraan door toedoen van de oudere generaties. Kinderen worden bewust bang gemaakt door de ‘groene’ lobby. Zo bleek eind 2019 uit een rondgang van Save the Children en Kidsweek dat driekwart van de kinderen zich zorgen over klimaatverandering. Hoe is dit anders dan kinderen die werden bang gemaakt voor het eeuwige branden in de hel? Overigens wordt er een soort haatcultuur ontwikkeld bij de kinderen jegens oudere generaties en het succesvolle kapitalistische systeem.

Ethisch onverantwoord

Het inzetten van kinderen in de politiek is overigens niet ethisch verantwoord. Het is namelijk voor politici onmogelijk om een ‘normale’ discussie aan te gaan met kinderen. Als de politicus zich als tegenstander opstelt, wordt deze al gauw als ‘klootzak’ gezien: wie gaat er nou zo hard tegen een kind in? De politicus kan dus niets anders doen dat toegeven. Zo liet #BOOS een kind politici interviewen over het kinderpardon. Waarbij duidelijk is te zien dat politici hier zich eigenlijk geen raad mee weten. Het lijkt er eerder op dat volwassenen zich verbergen achter kinderen om discussie te voorkomen. Waardoor een ‘normale’ discussie onmogelijk wordt.

De reactie van Faber richting Lars Westra viel bij velen in slechte aarde en anderen vonden de reactie van Faber terecht. Kinderen horen niet betrokken te worden met de harde wereld van de politiek. Laat wereldproblemen en de politiek bij de volwassenen, en laat kinderen gewoon voetballen of balletdansen.

Misschien vindt u dit ook leuk:

Reacties

Laat een Reageren

U kunt deze gebruiken HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll Up