Subnavigatie

X

Verkeersborden zijn enorm racistisch

Foto: Gevangen poppetje op verkeersbord | © pxhere

Verkeersborden zijn enorm racistisch. In Genève worden verkeersborden met een poppetje erop vervangen door verkeersborden met een vrouwelijk poppetje. In Eindhoven willen ze dat ook, maar de kans is nihil.

Het is eigenlijk zo’n typisch eerste wereldprobleem: verkeersborden zijn seksistisch. Dus lossen we het op door ook verkeersborden te ontwerpen met een vrouwelijk poppetje erop. Gelukkig zijn de deskundigen het eens: het wordt er niet veiliger op. Een deskundige van kennisplatform Crow zegt: “Uniforme verkeersborden dragen bij aan de veiligheid en daarom zijn er ook duidelijke regels opgesteld .” Raadslid Marjolein Sendern (PvdA) vindt het een typisch mannenantwoord.

Het is eigenlijk de typische gender politiek om je druk te maken over een, toch al, genderneutraal poppetje op verkeersborden. Dus willen we ze graag een handje helpen. Er is namelijk ook sprake van racistische verkeersborden.

Racistische verkeersborden?

Verkeersborden zijn enorm racistisch. Neem bijvoorbeeld de waarschuwingsborden J16, J21 en J22.

Verkeersborden | Bron: ANWB

Deze verkeersborden waarschuwen ons overduidelijk alleen voor ‘zwarte’ mensen. J16 wekt overigens de suggestie dat ‘zwarte’ mensen alleen lichamelijk werk kunnen doen, en dus te dom zijn voor een kantoorbaan. Daar houdt het echter niet op. Ook de verbodsborden laten vooral zwarte mannetjes zien. Neem bijvoorbeeld C11, C12 en C16. Is bij bord C16 de weg voor alleen zwarte mannen gesloten?

Verkeersborden | Bron: ANWB

Bij verkeersborden die te maken hebben met ‘leuke’ activiteiten, zien we vooral witte poppetjes. Zoals de borden G05, G07 en L52. We zien mensen voetballen op straat, hand in hand lopen, en elkaar een afscheidskus nemen. Allemaal redelijk positieve uitingen.

Verkeersborden | Bron: ANWB

Kortom: verkeersborden zijn enorm racistisch. Daar moet iets aan veranderen. Ons voorstel is om van elk bord de binnenkant negatief te maken. Met als gevolg dat bij de verbodsborden en waarschuwingsborden het mannetje ook wit kan zijn.

Links: origineel, rechts: negatief

Disclaimer: Deze blogpost is uiteraard sarcastisch bedoeld. Verkeersborden zijn niet racistisch. Het is ook onzin dat borden seksistisch zouden zijn. Het is ook onzin dat verkeersborden poppetjes met verschillende uiterlijk en geslachten moeten tonen. Het zwarte/witte poppetje, die we allemaal kennen, is namelijk al genderneutraal. In 1990 is het mannetje met het hoedje vervangen door het genderneutrale poppetje dat we nu kennen. Met deze post wil ik aantonen dat we in het westen doorschieten met de identiteitspolitiek, en de diversiteit en inclusiviteit, zoals het categoriseren van transgenders als non-binary, wat overigens een tegenstrijdigheid is. Alles moet tegenwoordig divers en inclusief, maar eigenlijk is het gewoon afgekapte politieke correctheid dat zijn oorsprong vindt in de klassenstrijd zoals beschreven door Karl Marx. Echter is het geen klassenstrijd tussen arbeiders en kapitalisten, maar tussen culturen, rassen, sekses en seksuele geaardheden. Deze politieke strijd heeft als doel om ons mensen tegen elkaar op te zetten, chaos te creëren, om vervolgens een socialistisch (communistisch) regime mogelijk te maken.

Misschien vindt u dit ook leuk:

Reacties

Laat een Reageren

U kunt deze gebruiken HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll Up