Transgenders zijn niet non-binair, of wel?

Foto: Non-binary | © Ouran_Galaxies

Transgenders gaan door moeilijke periodes, dat is bij de meeste mensen wel bekend. Vandaag de dag worden transgenders neergezet als non-binair door de LGBTQ+ gemeenschap. Dit zou inhouden dat transgenders niet geloven in het binaire geslachtssysteem: man en vrouw. Echter is dit wel zo, kan dat überhaupt wel? Zijn Transgenders niet non-binair, of wel?

In een video van Good Morning Britain (GMB) gaat Piers Morgan in discussie met genderactivist Benjamin Butterworth. De woordenwisseling gaat in eerste instantie over de petitie die is gestart om Piers Morgan te laten ontslaan bij de BBC. Deze petitie is gestart als offensief van de LGBTQ+ gemeenschap, omdat Piers Morgan zich kritisch uit over de genderpolitiek (en terecht).

Bij het gesprek zit ook een mevrouw, een transgender vrouw, India Wolloughby. Deze vrouw geeft aan dat zij zich niet meer herkent in de term ‘transgender’, omdat de LGBTQ+ gemeenschap deze term heeft gekaapt. “Hierdoor heeft de term transgender een heel andere betekenis gekregen.” Zij is wellicht niet representatief voor alle transgenders, maar maakt wel een goed punt. Haar verhaal komt er op neer dat het zeggen dat een transgender non-binair is, “is een belediging van transgenderisme.”

In een eerder gesprek was Piers Morgan ook in discussie met Benjamin Butterworth. Ook bij dit gesprek was er een transgender vrouw (Nicole Gibson) aanwezig. Zij opent de discussie met de woorden “there are two genders: male and female“.

Als een transgender non-binair is, waarheen maakt een transgender dan een transitie? Een transgender is per definitie binair, omdat je alleen een transitie kan maken als je het binaire systeem erkent. Als dit binaire systeem niet bestaat, kan een transgender geen transitie maken van man naar vrouw (of vice versa). Eveneens is het dan onmogelijk om überhaupt het gevoel te hebben in het verkeerde geslacht geboren te zijn. Het is dus eigenlijk heel vreemd dat Transgender Netwerk Nederland zich inzet voor een ‘geslachtsvrije’ samenleving. Want juist die missie ontkent het bestaan van transgender gevoelens.

3 gedachten over “Transgenders zijn niet non-binair, of wel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up